HÁZISZENNYVÍZ.HU

VEZETŐ IPARI MEGOLDÁSOK OTTHON

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mekkora emelési magasságú szennyvízátemelő kell?
Beépítési vázlat

A szennyvízátemelő helyének kiválasztásakor a tartály alsó szintje, és a gravitációs csatorna szintje közti magasság különbség adata szükséges. Nyomott csatornára való rácsatlakozáskor ehhez még hozzáadódik a csatorna nyomása, melyet a területi csatornázási cég adatszolgáltatásban megad.

Milyen típusú szivattyút válasszak?

Normál lakossági felhasználásra a vortex szennyvízszivattyúk is megfelelnek a szükséges feltételnek. Amennyiben azonban fennáll a veszélye, hogy a szennyvízbe textil alapú nedves törlőkendő (pl: baba popsitörlő), felmosórongy kerülhet, mindenképp a vágókéses szivattyú beépítése javasolt.

Vortex_vxm
Vágókéses szivattyú
Zaj, szaghatás jelentkezik majd üzemelés közben?

Az általunk gyártott szennyvízátemelők zajhatása lezárt fedlappal szinte nulla. A szaghatás folyamatos üzemelés esetén nem érzékelhető, mivel a szennyvíz normál üzem esetén kis ütemekben, gyakran kiemelésre kerül. Teljesen zárt térbe való beépítését nem javasoljuk, mivel hosszabb távollét, pl. nyaralás esetén minimális szaghatás jelentkezhet.

Milyen előkészületek szükségesek?

A megrendelő feladata a szennyvízátemelő letelepítéséhez szükséges földmunka elvégzése, ami a tartály fogadó gödrét, valamint a bejövő és a nyomott cső nyomvonalának kiásását és a tartályig történő csövezési munkálatokat jelenti.

A szivattyú működéséhez szükséges elektromos táp kiépítését saját fi reléről kell megoldani.

Milyen legyen a nyomott vezeték?

Nyomott vezetéknek a 6/4 colos KPE cső a legmegfelelőbb. Az ára megfizethető, nagyon időtálló megoldás.

KPE cső
Mi van elakadás esetén, vagy áramszünetben?

Elakadás esetén a rendszer részeként felszerelésre kerülő motorvédelmi relé leold, és a telepített vészlámpa kigyullad. Ebben az esetben javasolt a szivattyú áramtalanítás utáni kiemelése, és a hálózat idegen anyag eltávolítása a szivattyú szívó teréből. A szivattyú visszaengedése után a rendszer újra indítható, és üzemképes marad.

Áramszünet esetén a legtöbb vízfelhasználás is szünetel, így a meleg víz, mosógép, mosogatógép. 

A tartály kapacitása egy négy fős családnak több napig elegendő a wc-ből érkező víz tárolására az áramszolgáltatás helyreállásáig.